maandag 11 november 2013

Ravioli met paddenstoelen en truffel...

Benodigdheden voor 2 á 3 personen
200 gram harde tarwebloem of gewone bloem ( de eerste bevat meer gluten waardoor het deeg soepeler wordt) Heb je last van een glutenallergie dan kun je ook rijstmeel of speltmeel gebruiken.
1 ei
een scheutje olijfolie
een snufje zout
voor de vulling:
250 gr. gemengde paddestoelen of champignons of shii take
1 theelepel truffeltapenade
bladpeterselie
1 teentje knoflook
1 ei
zout/peper

Maak een bergje van het meel op je werkbank en maak een gat in het midden, waarin je het ei breekt. doe daar een klein beetje zout en een klein beetje olijfolie bij en werk vanuit het midden met één hand, waarbij je steeds meer meel meepakt totdat het een stevige bal is geworden. de andere hand houd je vrij om evt. wat meel toe te voegen totdat je een compacte massa hebt, daarna kun je met twee handen kneden. Kneed het deeg goed door gedurende ca. 10 minuten en leg het daarna in plasctic folie in de koelkast.

Terwijl het deeg rust snijd je de paddestoelen en de ui in kleine blokjes, fruit deze vervolgens even aan in olijf of truffelolie en voeg vervolgens de fijngehakte knoflook, peterselie en truffeltapenade toe. bak dit even mee en breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en voeg een eierdooier toe voor de stevigheid. De vulling is nu klaar en kan worden weggezet.

Nu haal je de pasta uit de koeling en snijd je de bal in twee stukken die je vervolgens met een deegroller uitrolt totdat ze dun genoeg zijn om door de pastmachine te halen. Haal de lappen telkens op een fijnere stand door de machine totdat het lange dunne stroken zijn.

Leg vervolgens één lap op met bloem bestoven werkbank en leg er om de 5 cm een hoopje van de paddenstoelenvulling op, bestrijk het deeg rondom de vulling met het eiwit dat je nog over hebt en leg de tweede lap er vervolgens bovenop en druk rondom de vulling aan. Dan pak je een stekertje van ca. 7 cm doorsnee ( of een glas of een kopje) en steek je de ravioli's uit het deeg.

Kook ze vervolgens in 2 á 3 minuten gaar ( tot ze bovendrijven) en serveer met wat truffelolie en notenkruid of platte peterselie. Je kunt er ook een saus bij serveren van room, peper, zout en truffeltapenade. Even in laten koken en schuimig maken met de staafmixer.

Dit lijkt misschien allemaal veel werk, maar het is echt in een half uurtje gebeurd!

Wist je dat paddenstoelen rijk zijn aan vitaminen en mineralen en onder andere vitamine C, B1, B2, B3 en B7 (biotine) bevatten evenals ijzer, kalium, fosfor en seleen. Met name seleen is zeer goed voor ouderen die door seleentekort last hebben van bijv. hartspierfalen en longoedeem. Verder bevatten paddestoelen veel eiwit, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor kankerpatiënten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten