vrijdag 8 november 2013

pompoensoep

Het is nog nét pompoenentijd, daarom dit heerlijke recept voor pompoensoep.

benodigdheden voor 4 personen:

1 kleine of 1 halve grote pompoen
prei of ui of bosui
1/4 knolselderij
2 teen knoflook
een vleugje komijn
zout/peper
groenten of kippenbouillon
creme fraiche of room
geschaafde amandelen of geroosterde pompoenpitten

schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen vervolgens in schijven en daarna in blokjes. Fruit ui en knoflook en voeg als de ui glazig is de pompoenblokjes en in blokjes gesneden knolselderij toe. Fruit deze onder regelmatig omscheppen met de komijn totdat de geur van komijn en pompoen echt in je neus trekt. voeg vervolgens de bouillon toe en laat koken totdat de pompoen en knolsderij zacht zijn geworden. Maak verder op smaak met zout en peper. Pureer het prutteltje nu met een staafmixer en serveer de soep met een beetje creme fraiche en wat geschaafde amandel of geroosterde pompoenpitten. Strooi er desgewenst wat plukjes koriander overheen.

Als je de pitten van de pompoen bewaart en deze in het voorjaar in de grond stopt op een plek waar de pompoenplant zich vast kan grijpen en voldoende zon en water krijgt, heb je de hele zomer prachtige gele bloemen en in het najaar je eigen gekweetkte pompoenen.
je kunt de pitjes ook drogen, pellen en roosteren. Heerlijk als garnering op de soep!

Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen